Bujónka aneb jak jsme psali kuchařku
Aktualizováno: 2. 7. 2022
„Napsala jsem kuchařku,“ píšu své nejlepší kámošce na mesengeru a přikládám fotku tiráže. Obratem mi zvoní telefon a na druhé straně se ozývá záchvat smíchu spolu s otázkou: „Tys napsala ku-chař-ku?“ A nezapomene do otázky vložit největší možnou dávku sarkasmu, jízlivosti a výsměchu. Známe se 20 let a moc dobře ví.
Neumím totiž moc vařit. A k smrti mě to nebaví. Jako na takové to domácí krmení puberťáka a nenáročného muže to stačí. Jinak nic extra.
A přesto jsem se podílela na vzniku nové kuchařky. V rekordním čase jsem společně s kolegyní Zdenkou Ševčíkovou přetextovala recepty od Viki Hrazdílkové a Pepy Nemravy, kteří byli soutěžícími v kuchařské talent show Masterchef Česko. Napsala jsem pár slov na úvod i závěrem.
V rekordním čase říkám schválně, protože od zadání k odevzdání zbývalo asi 5 dnů a my do toho s týmem finišovali další projekty. 🙈
Bujónka je firma z Kyjova a její majitelky v čele s Lenkou Vlasákovou, z ní za pouhé 4 roky udělaly dospělou a prosperující firmu.
Jejich příběh si přečtěte.
Vždycky jsem toužila napsat knihu. Dokonce mám rovnou dvě rozepsané. Kdyby mi někdo ještě před prázdninami tvrdil, že první ISBN s mým jménem ponese kuchařka, smála bych se. 😄 Fakt hodně. 😄
Bujónku vyzkoušejte. Já nikdy neholdovala chemickým dochucovadlům s glutamátem. Bujónka je přírodní zeleninová pasta a jediný konzervant je sůl. Prostě super základ na bujón i na omáčku. Koupíte ji třeba na Rohlik.cz.
Holky z Bujónky jsou prima baby a já nesmírně obdivuji, kam svou firmu dostaly za pouhé 4 roky.